Tigertail

with LOHA

Sitting on a steeply sloped site in Los Angeles, the Tigertail Residence developed a unique language for addressing the client’s wish to economically renovate and add to the existing. In an effort to reduce the costs, and avoid wastefully leveling the house, the existing structure, its foundations, and retaining walls, were preserved and treated as a found object to be cut away from and opened up.

The utilization of a three dimensionally woven mesh, which wraps the existing structure and new areas into a cohesive new form that create a dialogue between the former and newer envelopes. THe mesh simultaneously acts as a privacy, screening, guardrail, and shading device. It embraces the house to create new relationships between indoor and outdoor, and public and private as it protects the existing envelope from solar gain.  

© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA
© Michael Weschler, c/o LOHA